Maalämpöpumput

No flashplayer installed. Click here to download.;

Mikä lämmitysratkaisu sopii sinulle parhaiten?

Se riippuu luonnollisesti useista eri tekijöistä: kuinka suuri talosi on, missä päin maata se sijaitsee, rakennatko uutta, vaihdatko vanhan kattilan vai säilytätkö sen, jne. Tästä näet hieman yksinkertaistettuna, mikä täyttää parhaiten sinun tarpeesi. Tarkempia neuvoja ja ehdotuksia saat lähimmältä NIBE-jälleenmyyjältä.

Olet rakentamassa uutta

Olet tehnyt päätöksen, että taloosi tulee vesikiertoinen lämmitysjärjestelmä. Kun haluat lämmittää taloasi edullisesti, suosittelemme maalämpöä. Investointina maalämpö on pieni verrattuna käytön edullisuuteen. Mitä suurempi talo, sitä suurempia ovat myös tulevat säästöt. Lisäksi maalämpö on ekologinen lämmitystapa, käyttäähän maalämpö hyväkseen maahan varastoitunutta aurinkoenergiaa. Lämpöpumppu tulee aina mitoittaa kohteen mukaan, jolloin varmistetaan, että taloon asennetaan oikean kokoinen lämpöpumppu ja keruupiiri. NIBEn maalämpöpumpuilla vuosihyötysuhde (SCOP) on jopa yli 5! (EN 14825- Cold climate)

Haluat korvata vanhan öljy-, sähkö- tai puukattilasi maalämmöllä.

Koska sinulla jo on vesikiertoinen lämmitysjärjestelmä (vesikiertoiset patterit ja/tai vesikiertoinen lattialämmitys), voit korvata kattilan lämpöpumpulla, joka ottaa lämpöenergiaa kalliosta (porareiän kautta), maasta (maahan kaivetun keruuputkiston avulla) tai järvestä (järven pohjalle lasketun putkiston avulla). Sopivin ratkaisu riippuu talosi sijainnista, kalliopohjasta, siitä haluatko kaivaa puutarhasi jne. Yleensä on halvempaa kaivaa putki maahan kuin porata reikä kallioon.

Valittavan NIBE-maalämpöpumpun koko ja malli riippuu talon asuinpinta-alasta, perheenjäsenten lukumäärästä ja näiden perusteella lasketusta energiatarpeesta.

Mitä suurempi talo ja energiankulutus, sitä suurempia ovat myös tulevat säästöt. Alle 100 neliömetrin taloon on harvoin kannattavaa asentaa maalämpöpumppua, koska energiankulutus on suhteellisen pieni – mutta oikea ratkaisu saattaa silloin olla NIBE-ulkoilmalämpöpumppu.

Haluat säilyttää öljy-, sähkö- tai puukattilasi ja täydentää sitä lämpöpumpulla, joka pienentää lämmityskustannuksia.

Koska sinulla on jo vesikiertoinen järjestelmä (vesikiertoiset patterit ja/tai vesikiertoinen lattialämmitys) ja haluat säilyttää nykyisen kattilasi, voit täydentää sitä NIBE-ulkoilmalämpöpumpulla.

Nimensä mukaisesti lämpöpumppu ottaa lämpöenergiaa ulkoilmasta ja siirtää sen sekä pattereihin että lämminvesivaraajaan. Tuloksena merkittävästi alhaisemmat lämmityskustannukset. Lue lisää NIBEn ulkoilmalämpöpumpuista esitteestä poistoilmalämpöpumput.

Sinun on vaihdettava kattilasi ja haluat ulkoilmalämpöpumpun.

Hyvä vaihtoehto on silloin ilma-/vesilämpöpumppu. NIBE tarjoaa Pohjoismaisiin vaativiin olosuhteisiin parhaiten sopivan ulkoilmalämpöpumppujen tuotevalikoiman. NIBEn ilma-vesituotteet antavat parhaimman mahdollisen energiasäästön. Tehokkaimmat lämpöratkaisut saavutetaan yhdistamällä NIBE ulkoilmalämpöpumppu NIBEn uusiin älykkäisiin sisäyksiköihin. Tutustu eri vaihtoehtoihin täällä.

 

Olet rakentamassa uutta taloa, johon tulee vesikiertoinen lämmitysjärjestelmä.

Jos rakennus on pienempi kuin 150 m², suosittelemme taloosi NIBE F 470 poistoilmalämpöpumppua.