Laurilan perhe Kempele

Jyrki Laurila:"Paras ja samalla huvittava asia NIBEn poistoilmalämpöpumpussa ovat sähkölaskujen summat!"

Jyrki Laurila perheineen rakennutti Kempeleeseen uuden omakotitalonsa vuonna 2015. Kodin lämmitysjärjestelmää valittaessa harkittiin muutamia eri lämmitysmuotoja. Lopulta Jyrkin tekemien laskelmien sekä aiempien positiivisten kokemuksien perusteella valikoitui lämmitysjärjestelmäksi NIBEn F750 -poistoilmalämpöpumppu, parinaan SAM 40 -tuloilmayksikkö. Asennuksesta vastasi LVI Urakointi Laurila V Ky.

– Olemme asuneet tässä nyt puolitoista vuotta. Talo on yksikerroksinen ja neliöitä on noin 150. Perheeseemme kuuluu minun ja vaimoni lisäksi viisi lasta, Jyrki Laurila kertoo.

"NIBE tuntui luotettavalta vaihtoehdolta"

Lämmitysjärjestelmän valintaan vaikuttivat monet tekijät. Jyrki teki laskelmia erilaisten järjestelmien investointi- ja käyttökustannuksista. Esimerkiksi kaukolämpö oli saatavilla ja se olisi investointina ollut suurinpiirtein samankokoinen kuin poistoilmalämpöpumppu, mutta sen käyttökulut olisivat olleet kuitenkin hieman isommat. Perheen aiemmassa vuokra-asunnossa oli ollut NIBEn poistoilmalämpöpumppu, joka oli toiminut moitteettomasti.

– NIBEstä meillä oli aiempaa kokemusta jo yhden vuoden ajalta. Laitteiston toiminnassa ei ollut moittimista ja sen vuoksi NIBE tuntui luotettavalta vaihtoehdolta. Vertailin myös netissä eri pumppujen teknisiä tietoja, ja tämä F750 oli sopiva, Jyrki kuvailee.

Onnistunut asennus ja käyttöönotto

Asennuksen toteuttajaksi valikoitui Jyrkille tuttu urakoitsija LVI Urakointi Laurila V Ky. Työstä vastasi Veijo Laurila, joka on jälleenmyynyt ja asentanut NIBEn laitteita jo 1980-luvulta asti.

– Tällaiseen uudiskohteeseen saadaan poistoilmalämpöpumppu asennettua yleensä yhdessä päivässä, eli noin 8-10 tunnissa. Kun kaikki on hyvin ja etukäteen suunniteltu, niin laitehan menee paikalleen yhtä helposti kuin lämminvesivaraaja, Veijo kertoo.

– Pumpun asennus ja käyttöönotto sujuivat hyvin! Mitään ongelmia ei ollut ja työ sujui joustavasti juuri siinä aikataulussa kuin toivoimmekin. Hommat onnistu justiin eikä melkein, Jyrki kertoo.

– Pumppu on helppo ottaa käyttöön. Käyttöönotto tapahtuu ohjelman mukaan ja tehdasasetuksilla päästään liikkeelle. Jos on perehtynyt laitteeseen, niin voi vielä enemmänkin hienosäätää, Veijo summaa.

Lämpö talteen poistuvasta ilmasta

F750 -poistoilmalämpöpumppu toimii yhteistyössä SAM 40 -tuloilmayksikön kanssa. Tuloilmayksikkö vastaa ulkoilman puhaltamisesta sisälle ja poistoilmalämpöpumppu ottaa huoneistosta poistettavasta ilmasta lämmön talteen.

– Pumppu ja tuloilmayksikkö pelaavat kyllä täysin yhteen. Kokonaisuudessaan järjestelmä on toiminut loistavasti! Viimeiset puolitoista vuotta ovat menneet yli odotusten, Jyrki hymyilee.

Paras ja samalla huvittava asia ovat sähkölaskujen summat

Jyrki perheineen on ollut valintaansa tyytyväinen. Jyrki kiittelee pumpun hyvää valikkoa ja sitä, että säätöjä pystyy tarvittaessa tekemään helposti. Myös lämmin vesi on riittänyt ison perheen tarpeisiin. Monet Jyrkin tuttavat ovat nyt hänen suosituksiensa perusteella hankkimassa poistoilmalämpöpumppua.

– Paras ja samalla huvittava asia ovat sähkölaskujen summat! Laskimme, että jos pääsisimme
13 000 kWh vuosikulutukseen, niin hyvä. Mutta vuosikulutuksemme oli nyt kuitenkin noin 11 500 kWh. Tämä on aivan loistavaa, Jyrki naurahtaa.

– Tästä minä olen kertonut myös tuttavillemme. Kulutuslukemat itsessään ovat jo vakuuttaneet. Meitäkin kun on perheessä seitsemän ja neliöitä 150, niin onhan tämä nyt aivan uskomatonta, Jyrki kertoo.

Asiakaspalvelu

Jos sinulla on kysyttävää NIBE tuotteista ota yhteyttä meihin vaihde puh. 09 274 6970 tai myynti 09 274 697 40 tai lähimpään NIBE jälleenmyyjääsi.

NIBE Energy Systems Oy
Juurakkotie 3, 01510 Vantaa