Perhe Niiranen-Partanen Lapinlahti

Energiatehokas ja toimintavarma poistoilmalämpöpumppu ylitti odotukset

Miika Niirasen ja hänen avopuolisonsa Jonna Partasen omakotitalo valmistui Lapinlahdelle alkuvuodesta 2015. Uuden kodin lämmitysjärjestelmäksi etsittiin nykyisten energiamääräysten mukaista vaihtoehtoa, joka olisi myös helppokäyttöinen sekä varmatoiminen. Parhaaksi vaihtoehdoksi osoittautuivat NIBEn F750 poistoilmalämpöpumppu sekä SAM 40 -tuloilmayksikkö.

– Tämä on puurunkoinen ja lautaverhoiltu yksikerroksinen talo. Kyseessä on uudiskohde ja nykyisin uusiin rakennuksiin kohdistuu tiukat energiamääräykset, itse infrarakennusalan yrittäjänä toimiva Miika Niiranen kertoo.

– Kun suunnittelimme talon lämmitysmuotoa, etsimme mahdollisimman helppoa ja yksinkertaista, mutta myös energiatehokasta vaihtoehtoa. Kiireisen arjen keskellä helppokäyttöinen ja varmatoiminen järjestelmä on ehdoton, Miika muistelee.

"Heti alusta asti NIBE tuntui laadukkaalta ja parhaalta vaihtoehdolta"

NIBEn tuotteisiin Miika törmäsi ensimmäistä kertaa vuonna 2006 Tahkovuorella, kun paritaloon, jonka rakentamisessa hän oli mukana, asennettiin NIBEn lämmitysjärjestelmä. Ennen oman kotinsa rakennusta kiertelivät Miika ja Jonna rakentamiseen liittyvillä messuilla ja tutustuivat eri valmistajien tuotteisiin.

– Heti alusta asti NIBE tuntui laadukkaalta ja parhaalta vaihtoehdolta, joten teimme hankintapäätöksen aika varhaisessa vaiheessa, Miika summaa.

Pumpun ja tuloilmayksikön asennus sujui todella mutkattomasti

Uuteen kotiin päädyttiin asentamaan juuri markkinoille tullut NIBEn F750 poistoilmalämpöpumppu sekä SAM 40 -tuloilmayksikkö. Työ toteutettiin lokakuussa 2014. Asennuksesta vastasi NIBEn valtuuttama Sähkö- ja Kylmähuolto Korhonen Oy. Asennus tapahtui pääpiirteittäin yhden päivän aikana. Toisena päivänä tehtiin enää pieniä säätö- ja viimeistelytöitä.

– Pumpun ja tuloilmayksikön asennus sujui todella mutkattomasti! Ilmastointityöt teimme kohteessa itse, ja selkeiden iv-putkien sijoitusohjeiden mukaan putket osuivat juuri oikeille paikoille.

"Laitteisto on todella helppo ja selkeä käyttää"

Asennuksen jälkeen on laitteisto Miikan mukaan toiminut moitteettomasti. He ovat olleet tyytyväisiä pumpun ja tuloilmayksikön toimintaan ja energiatehokkuuteen. Laitteisto on myös helppo ja selkeä käyttää.

– Lopputulos on jopa ylittänyt odotuksemme! Tärkein asia on laitteiston energiatehokkuus. Sähkönkulutuksemme on kokonaisuudessan ollut noin 12 000 kWh vuodessa. Ja siihen sisältyy myös 50 neliön lämmin autotalli sekä varasto.

– Laitteisto on todella helppo ja selkeä käyttää. Valikot ovat suomenkielisiä ja ne on tehty niin, että LVI-tekniikasta tietämätönkin osaa säätöjä tehdä. Myös normaalit huoltotoimet, kuten suodattimien vaihdot, ovat helpot ja edulliset toteuttaa.

Energiatehokas ja toimintavarma laitteisto

Miika on ollut tyytyväinen myös NIBEn toimintaan valmistajana. Miika on käytön aikana ottanut yhteyttä muutaman kerran suoraan NIBEen laitteistoon liittyvissä kysymyksissä.

– Muutamia kysymyksiä laitteiston käyttöön ja säätöön on käytön aikana tullut ja niihin olemme saaneet vastaukset todella nopeasti. Olemme myös joka syksy ennen talvea käyttäneet NIBEn valtuuttamaa huoltomiestä tarkastamassa ja huoltamassa laitteiston, Miika kertoo.

– Suosittelen NIBEn laitteistoa erittäin lämpimästi sen energiatehokkuuden ja toimintavarmuuden vuoksi. Kaksoisveljeni on aikeissa rakentaa talon ensi vuonna, ja olen hänelle tätä mainostanut kovasti.

Asiakaspalvelu

Jos sinulla on kysyttävää NIBE tuotteista ota yhteyttä meihin vaihde puh. 09 274 6970 tai myynti 09 274 697 40 tai lähimpään NIBE jälleenmyyjääsi.

NIBE Energy Systems Oy
Juurakkotie 3, 01510 Vantaa