Sebbas-norrstugränd Petolahti

Kuusi lämpökaivoa ja yksi NIBEn maalämpöpumppu lämmittävät rivitaloyhtiön 17 asuntoa

Kuusi lämpökaivoa ja yksi NIBEn F1345-60 kW maalämpöpumppu asennettiin Sebbas-norrstugrändin 17 asunnon rivitaloyhtiöön keväällä 2015. 1970-luvulla valmistuneessa talossa oli aiemmin öljylämmitys, jonka myötä lämmitykseen liittyvät kulut olivat suuret. NIBEn F1345-maalämpöpumpun asentamisen jälkeen ovat talon lämmityskustannukset pienentyneet neljänneksellä.

– Öljylämmitys oli niin kallis, että meidän piti alkaa selvittää muita vaihtoehtoja. Harkitsimme kolmen eri yrityksen lämpöpumppuja, kertoo taloyhtiön puheenjohtaja Bengt Sund.

Hinta ratkaisi

NIBE:n tarjoamaan vaihtoehtoon taloyhtiö päätyi lopulta hinnan perusteella. Maalämpöpumpun asennuksen ja porauksen hoiti Mj-Rör, jonka omistaa ja jota ylläpitää Jaakko Salo. Mj-Rör on tehnyt samalla alueella useampia vastaavia asennuksia ja on tunnettu monien joukossa.

– Jaakko asuu itsekin Petolahdella ja kaikki ovat olleet tyytyväisiä hänen työhönsä. Hän tekee työnsä hyvin, Bengt sanoo.

– Yrityksemme on ollut toiminnassa vuodesta 2007 eteenpäin ja olemme tänä aikana asentaneet ehkä noin 100 NIBE:n lämpöpumppua, Jaakko laskeskelee.

Kuusi lämpökaivoa ja yksilämpöpumppu 17 asunnolle

Asennus oli mutkaton ja eikä vaikuttanut talon asukkaiden arkeen. Vesi ja lämpö olivat poikki korkeintaan vain yhden päivän. Kallioon porattiin kuusi 200 metrin syvyistä lämpökaivoa ja niiden lisäksi asennettiin myös kaksi 750 litran lämminvesivaraajaa. Lämminvesivaraajat kattavat kaikkien 17 asunnon lämpimän käyttöveden tarpeet.


 

Asiakaspalvelu

Jos sinulla on kysyttävää NIBE tuotteista ota yhteyttä meihin vaihde puh. 09 274 6970 tai myynti 09 274 697 40 tai lähimpään NIBE jälleenmyyjääsi.

NIBE Energy Systems Oy
Juurakkotie 3, 01510 Vantaa