Tuomelan perhe Oulunsalo

JT-Talon Jaakko Tuomela asentaa NIBEn poistoilmalämpöpumpun hyvillä mielin niin omaan kuin asiakkaankin kotiin

Oulunsalossa asuva ja JT-Talolla työskentelevä Jaakko Tuomela on ammatiltaan LVI-asentaja. JT-Talo on perheyritys, joka rakentaa valmistaloja. Jo useamman vuoden ajan on Jaakko asentanut asiakkaidensa koteihin vain NIBEn tuotteita niiden toimintavarmuuden ja kustannustehokkuuden perusteella. Jaakko asensi myös omaan, vuonna 2014 valmistuneeseen kotiinsa NIBEn F750 -poistoilmalämpöpumpun sekä SAM 40 -tuloilmayksikön. Lisänä on myös lyhyt maapiiri tuloilman esilämmitystä tai -jäähdytystä varten.

– Olen ollut alalla noin kymmenisen vuotta, toimin JT-Talolla putkipuolella. Perheyrityksemme on ollut toiminnassa vuodesta 1989 alkaen ja teemme noin 20-30 omakotitaloa vuodessa, Jaakko Tuomela kertoo.

"Poistoilmalämpöpumppu ei häviä maalämmölle"

Jaakon kuusihenkisen perheen oma, 150 neliöinen ja itse rakennettu omakotitalo valmistui vuonna 2014. Kodin lämmitysjärjestelmää valitessaan punnitsi Jaakko kahden vaihtoehdon – maalämmön sekä poistoilmalämpöpumpun – välillä. Tekemiensä laskelmien perusteella kallistui Jaakko lopulta poistoilmalämpöpumppuun.

– Valintaa tehdessäni otin huomioon sen, että talo itsessään on energiatehokas ja että meillä on myös varaavat tulisijat, Jaakko kertoo.

– Poistoilmalämpöpumppu oli jonkin verran maalämpöä edukkaampi. Ja nyt kun olen kulutuslukemia kahden vuoden ajalta tutkinut, niin voin sanoa, ettei tämä häviä maalämmölle juurikaan, Jaakko summaa.

Perheen kaikki sähkönkulutus on jäänyt vuositasolla alle 11 000 kWh:n, johon sisältyy myös puolilämmin autotalli. Jaakko kuvaileekin NIBEn F750 -poistoilmalämpöpumppua ja tuloilmayksikköä energiatehokkaaksi paketiksi.

– Ei mennyt valinta kyllä pieleen! Jos pumppua pitäisi jollakin tavalla kuvailla, niin sanoisin että se on energiatehokas, toimintavarma, käyttäjäystävällinen sekä helppo asentaa. Ennen kaikkea minut on yllättänyt tämä energiatehokkuus, Jaakko kiteyttää.

– Jos esimerkiksi suorasähköön vertaa, niin uskon, että kulutus olisi silloin 20 000 kWh luokkaa. Maalämpöön verratessa en taas usko, että eroa juurikaan olisi.

"Laitteisto on suunniteltu siten, että kaikki pystyvät sitä käyttämään"

Jaakko on saanut myös JT-Talon asiakkailta positiivista palautetta NIBEn tuotteista. Erityisesti pumppujen käyttäjäystävällisyys on noussut asiakkaiden kommenteissa esiin. Käyttöjärjestelmät ovat selkeitä ja helppoja käyttää.

– Nämä NIBEn pumput ovat kyllä tosi hyviä käyttäjällekin. Ja myös huollettavuus on helppo ja onnistuu muiltakin kuin ammattilaisilta riittävän ohjeistuksen jälkeen. Laitteisto on suunniteltu siten, että kaikki pystyvät sitä käyttämään, Jaakko kertoo.

– Asentajan kannalta NIBEltä saa hyvät ohjeet pumpun mukana. Tarvittaessa on myös tietysti NIBEn tekninen tuki, josta saa tarpeen mukaan tietoa. En voi kun kehua, Jaakko naurahtaa.

"Näihin koneisiin voi luottaa!"

JT-Talon kokemukset NIBEn tuotteista ovat olleet niin hyviä, että he ovat asentaneet rakentamiinsa taloihin jo useamman vuoden ajan vain NIBEn tuotteita. Jaakon mukaan tuotteiden hinta-laatusuhde on kohdallaan ja myös takuu- ja neuvontapuoli ovat kunnossa.

– Täytyy sanoa, että olen itsekin tähän omaan kokonaisuuteeni enemmän kuin tyytyväinen. Pelkästään positiivisia yllätyksiä on näiden kahden vuoden aikana tullut. Olen omassa käytössäni huomannut myös toimintavarmuuden – ei tarvitse olla koko ajan värkkäämässä ja ylimääräisiä säätöjä tekemässä. Järkilaite tämä on, Jaakko kertoo.

– Hyvillä mielin sitä aina laittaa NIBEn pumpun asiakkaallekin, kun tietää että se pelaa. Se on ensiarvoisen tärkeää. Näihin koneisiin voi luottaa!

Asiakaspalvelu

Jos sinulla on kysyttävää NIBE tuotteista ota yhteyttä meihin vaihde puh. 09 274 6970 tai myynti 09 274 697 40 tai lähimpään NIBE jälleenmyyjääsi.

NIBE Energy Systems Oy
Juurakkotie 3, 01510 Vantaa